Nyílt nap 2024

Óvodára hangoló

Kapcsolat

: Haba Lajosné

4027 Debrecen, Ifjúság u. 4.


Tel: 52/310-705

Kedves Szülők!



Az Ifjúság utcai Óvoda székhelye Debrecen belvárosában helyezkedik el. 3 tagintézménye van.

Küldetésünk, hogy a nevelőrendszert erősítő szemléletünkkel, módszereinkkel, a rendelkezésünkre álló eszközökkel, valamint újabb lehetőségek rendszeres feltárásával és alkalmazásával, olyan minőségi, szakmai, intézményi hátteret biztosítsunk a szülők és gyermekeik számára, amelyek lehetővé teszik a gyermekek személyiségének mind teljesebb kibontakoztatását, a zökkenőmentes átmenetet a következő intézményfokozatba. Tesszük ezt annak érdekében, hogy az érdekelt partnereink lehető legszélesebb köre számára biztosítsuk az óvodával szemben támasztott igények, elvárások teljesülését. Az Ifjúság Utcai Óvoda identitását és küldetését a tagintézmények szoros együttműködésével alakítja ki. A négy óvoda egyéni sajátosságainak megőrzésével az intézmény gazdag választékot nyújt Debrecen városának óvodai sokszínűségében.

Az Ifjúság Utcai Óvodába és Tagintézményeibe járó gyermekek az óvodai élet során az őket megillető jogok figyelembevételével, olyan egészséggel, edzettséggel, valamint olyan képességekkel és készségekkel rendelkeznek, melynek segítségével biztosított az iskolai közösségbe történő beilleszkedésük, s melynek birtokában megfelelő együttműködési készséggel, kreativitással, önállósággal helyt tudnak állni, miközben személyiségük szabadon, mind teljesebben bontakozik ki.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermekek közvetlen tapasztalás útján ismerkedjenek a természeti és a társadalmi környezetükkel. Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek minden olyan tevékenységben vegyenek részt, mely megalapozza a környezettiszteletét, megbecsülését, óvását, védelmét és a környezettudatos szemléletmód kialakulását. Fontos számunkra, hogy a gyerekek megszeressék a mozgást, legyen örömforrás számukra, a későbbi időkben életcélként tekintsenek az aktív sportolásra. Korszerű fedett műfüves sportpályánkkal, tornatermünkkel , műfüves tágas udvarunkkal, változatos tornaeszközökkel segítjük a mozgásfejlődést, mindezeket ovifoci és oviröpi programmal. Kiemelt jelentőségű az óvodai nevelőtevékenységünkben az anyanyelv és a kommunikációkülönböző formáinak tervezett fejlesztése. Kommunikációs nevelésünk átfogja az óvodaiélet egész területét. Fokozott figyelmet fordítunk a gyermekek beszédkedvénekfenntartására, ennek érdekében naponta szervezünk, anyanyelvi játékokat mesélünk, verselünk rendszeresen látogatói vagyunk a könyvtárnak és a bábszínháznak. Mindezek tekintetében kiemelet nevelési területünk: a környezeti, a mozgás és egészséges életmódra nevelés, valamint az anyanyelvi nevelés.
Az óvoda só-klímaterápiás foglalkoztató szobájában a gyermekek heti rendszerességgel tartózkodnak, játszanak. Egészségmegőrző, immunerősítő szerepe jelentős.
Image
Image
Image
Óvodánk tágas csoportszobákkal rendelkezik. A csoportszobák berendezésénél, kialakításánál lényeges szempont az életkori sajátosságok figyelembe vétele mellett, hogy esztétikusak, világosak, otthonosak legyenek. A gyermekek ellátásához, neveléséhez a változatos játéktevékenységekhez és mozgásigényük kielégítéséhez meglévő tárgyi feltételek sokrétű lehetőséget biztosítsanak. A belső terek esztétikája az óvodapedagógusok, pedagógiai asszisztensek igényességét mutatja. Az óvodai dajkáknak köszönhetően az óvodai csoportok környezete tiszta, rendezett. Gyermeköltözőink, mosdóink higiénikusak, szépek, barátságosak.

Csoportjaink

Pipacs

Pipacs

Tulipán

Tulipán

Százszorszép

Százszorszép

Barackvirág

Barackvirág

Napraforgó

Napraforgó

Nefelejcs

Nefelejcs

Margaréta

Margaréta
Saját fejlesztőpedagógusunk van, aki külön fejlesztést biztosít azon gyerekeknek, akiknél valamely területen lemaradást, részképességzavart találunk, illetve a tehetségígéretes gyermekeknek is fejlesztést biztosít.
Image
Udvar:
Óvodaudvarunk parkos, fás, virágos, tágas, biztosítva az egészséges környezetet. Játékaink esztétikusak, az EU szabványoknak megfelelőek. Sokféle szabadtéri játék áll a gyermekek rendelkezésére: mászókák, csúszdák, homokozók, labdabedobók, labdák, biciklik, rollerek, kosárlabda, kültéri amőba, láncos híd rugós játékok, egyensúlyozó játékok.
Image

 

Óvodai tehetséggondozásunk célkitűzése: a kiemelkedő képességű, kiválóan kreatív gyermekek felfedezése, személyiségük fejlesztése /a tehetségígéretek elkallódásának megakadályozása/. A kiválóan kreatív tehetségígéretes gyermekek további gondozása gazdagító program keretében, a gazdagítás, dúsítás, lazítás módszerével. A kiemelkedő képességű gyermek erős oldalának tovább erősítése, gyenge területeinek fejlesztése. Elfogadó, támogató, szeretetteljes légkör biztosítása.

Feladataink:

- sokféle tevékenységek kínálata,
- egyéni bánásmód, képességfejlesztés,
- a gyermek pozitív éntudatának kialakítása és erősítése.

Image

Tornaterem:

A tornaszobánk 50m2-es. Tornaszertárunk jól felszerelt tornaeszközökkel, melyekkel a 3-6 éves korosztály mozgásfejlődédét kellőképpen tudjuk fejleszteni. Jól felszerelt tornatermünk lehetőséget biztosít a prevencióra, felzárkóztatásra és a tehetségek felkutatására, kibontakoztatására.

Ünnepek:

Az óvodai élet hétköznapjait a hagyományos ünnepek – pl. Mikulás, Karácsony, Húsvét – jeles zöld napjaink (Állatok világnapja, Föld világnapja, Víz világnapja, Madarak és Fák napja) teszik színesebbé, élményt adóvá. Évente 3 alkalommal rendezünk óvodánk udvarán a szülőkkel közös programokat (Őszi karnevál, Gyereknap, Juniális). A gyerekekkel sokat kirándulunk: debreceni repülőtér, tűzoltóság, rendőrség,  piac, - látogatása, derecskei almáskert, bábszínház, könyvtár, Fórum bevásárlóközpont aktuális kiállítása -kézműves játszóháza, nyíregyházi Lego gyár, - csak néhány a sok közül.
Image

DÉLUTÁNI FOGLALKOZÁSAINK: Angol, Sakk, Néptánc, Kutyaterápia, Ovifoci, Szenzomotoros torna, Fitt-Ball torna, Úszás

ELÉRHETŐSÉGE: Ifjúság Utcai Óvoda (székhely)

 4027 Debrecen, Ifjúság u. 4.

E-mail:ifjusag@ovoda.debrecen.hu

facebook: Debrecen Ifjúság Utcai Óvoda

Tel: 52/310-705

Óvodavezető: Haba Lajosné

ALAPÍTVÁNY: „Az Ifjúság Utcai Óvodáért Alapítvány”

Számlaszám:10403428-34219777-00000000

Adószám: 18550861-1-09

Amennyiben kérdése, észrevétele van óvodánkkal kapcsolatban kérem használja az email küldési lehetőséget.  

© 2024 Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata. Minden jog fenntartva

Search