Kapcsolat

: Deák Józsefné  

4225 Debrecen, Gönczy P u. 1-3.

Tel: 52/536-682

Kedves Szülők!

Csoportjaink

Ibolya

Ibolya

Pipacs

Pipacs

Gyöngyvirág

Gyöngyvirág

Nefelejcs

Nefelejcs

Tulipán

Tulipán

Margaréta

Margaréta

Hóvirág

Hóvirág

Napraforgó

Napraforgó

Óvodánkról

A Gönczy Pál Utcai Óvoda Debrecenben, a felsőjózsai városrészen működik, 1984-ben épült. Biztosítani tudjuk 216 gyermek számára a szakmailag magas színvonalú nevelést,  a megfelelő nevelődési környezetet.
Jelenleg 8 csoportban  17 fő óvodapedagógus és  14 fő technikai dolgozó neveli a gyermekeket, kiknek személye garancia a szeretetteljes óvodai légkör kialakítására és fenntartására.  
 
Óvodánk büszkesége a 6283 m2-es udvar, első része díszkert, ezt követi a torna udvar, ahol fából készült mászókák, hinták találhatók, melyek  a gyermekek mozgáskultúrájának fejlesztését teszik lehetővé. A gyermekek szabad levegőn való mozgását, futkározását, szabad játékát biztosítja a 4 játszó udvari rész, melyeket sövény választ el egymástól (homokozó, csúszda, mókuskerék, babaház, búbos kemence, lovas kocsi, rugós lovak, rugós lóhere stb.). Található még szánkódomb, erdei foglalkoztató-, pihenő, veteményes-virágoskert- és a mesterségesen telepített „kiserdő” (lombhullató fákkal, bokrokkal, örökzöldekkel).  

Helyi Nevelési  Programunkban kiemelt helyen kezeljük:
• A gyermeki személyiség központba helyezését.
• Egészséges életmód szokásainak megalapozását, amely magába foglalja az egészséges táplálkozást,(gyümölcsnap),a rendszeres mozgást és a testedzés iránti igényt.
• A természet szeretetének, a természet védelmének beépítését a gyermeki személyiségbe, kihasználva környezeti adottságainkat, lehetőségeinket.
• Az óvoda-iskola átmenet programját, melynek fontos része az OVI-SULI, az iskola kezdés előtti 3 napos ismerkedés az  iskolával, a leendő tanító nénikkel.

2010-ben kaptuk meg a Madárbarát Óvoda címet.
2011. szeptember 27-én először, 2014. december 17-én másodszor vettük át Budapesten a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a ZÖLD ÓVODA címet, melyet a kisgyermekkori környezeti nevelés terén végzett tevékenységünk  elismeréseként nyertünk el.  A cím és a logó használatára 2017.december 31-ig  nyert jogosultságot az intézmény.  A környezetvédelem, a fenntartható fejlődés, a környezet szeretetére és védelmére nevelés minden dolgozó alapvető feladata.
2013 júniusában a DMJV Közgyűlése az óvodának ítélte a „Debrecen Város közoktatásáért” kitüntető díjat.

Amennyiben kérdése, észrevétele van óvodánkkal kapcsolatban kérem használja az email küldési lehetőséget.  

© 2024 Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata. Minden jog fenntartva

Search