Tisztelt Érdeklődő Szülők!

Az Ifjúság Utcai Óvoda Hétszínvirág Tagintézményében az alábbi két időpontban várjuk a leendő óvodásokat és szüleiket:

2024.01.23 (kedd) és 2024.01.30. (kedd).

Mindkét napon 9.30-11.30 között várjuk az érdeklődőket, mely idő alatt megismerkedhetnek a kicsiket fogadó óvodapedagógusokkal, betekinthetnek a csoportokba, illetve a tornateremben berendezett játszó sarkokkal, mozgásos lehetőségekkel várjuk az érdeklődőket.

Előzetesen az alábbi két helyen tájékozódhatnak intézményünkről, illetve az itt folyó szakmai munkánkról:
 
honlap elérhetősége:
 
 

 

Köszönettel:


Hétszínvirág Óvoda Vezetősége

Kapcsolat



4031 Debrecen, Angyalföld tér 4.

Tel: 06-52-428-353

E-mail: hetszinvirag@ovoda.debrecen.hu

 

Image
Image
Image
Image
Óvodánk az Ifjúság Utcai Óvoda Tagintézménye. Épületünk a Tócóskert, Kishegyesi úthoz közelebbi részén áll, az Angyalföld téren. A Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola, az Euro Szakközépiskola és az Angyalföld téri Bölcsőde közvetlen szomszédságában. Óvodánk adottságát tekintve igen szerencsés helyzetben van. Jól megközelíthető a lakótelepről járó gyerekek számára, de egyre többen jelentkeznek a kertvárosi társasházakból, a Fészek lakóparkból, Ondódról, sőt a város távolabbi pontjairól is. A Személyautóval érkezők az óvoda udvarának végén, és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola melletti parkoló használata után kis sétával érhetik el a forgalomtól elzárt területen lévő épületünket
Esztétikus játékokkal felszerelt udvarunk biztosítja a hatékony mozgásfejlesztést, a mozgásbeli lemaradások javítását, a szabadidő tevékeny eltöltését. Játékaink az európai uniós szabványnak megfelelnek, például van: rugós ló, függeszkedő, egyensúlyozó, Góbé erőd csúszdával, Oklahoma többfunkciós mászó torony.
Image
Image
Image

Minden csoport használja a különlegesen jól felszerelt tornatermet, melyben minden mozgásos tevékenységhez szükséges eszköz megtalálható (labdák, bordásfal, egyensúlyozó korong, speciális fejlesztő eszközök, gyűrű, kötél, rúd, kosárlabda, bújócskák, mászó fal, Wesco készlet).

Óvodánk speciálizációja a gyógytestnevelés. Gyógytestnevelőink kitűnő eredményeket érnek el a gerinc- és lúdtalp – problémás gyermekek testi nevelése terén, de minden csoportban beiktatunk a délelőtti tevékenységek közé játékos megelőző foglalkozásokat. Ez annál is inkább fontos, mert évről évre nő a lakótelepen a problémás gyerekek száma (lúdtalp, hanyagtartás, allergia, asztma…).

A tehetséges, jó testi adottságú gyerekek külön tornára járhatnak, korcsolya edzésre, az MLSZ keretein belül Ovi - fociedzésre, fesztiválokra és a nagyok nyáron, úszásoktatásra

Munkánk elismeréseként 1998-ban a városban másodikként kapta meg testületünk a „Debrecen Város Közoktatásáért” kitüntető címet.

 

Csoportjaink

8 csoportunk működik, közülük kettő vegyes életkorú: Tulipán, Pipacs, a többi csoportunk homogén összetételű: Búzavirág, Gólyahír, Nefelejcs, Margaréta, Hóvirág, Napraforgó. A csoportok arculatát az ott dolgozó pedagógusok alakítják ki erősségeiknek megfelelően.

Minden gyermek egyéni bánásmódot, odafigyelést, önmagához képest a lehető legmagasabb fejlesztést, törődést kapja, mely a jövőre nézve biztosítja a problémamentes iskolakezdést.

Erre garancia a jól képzett, humánus beállítottságú, igényes, gyermekszerető nevelőtestületünk. Gyógytestnevelő, mentálhigiénikus, tanító, drámapedagógus, zenepedagógus és fejlesztőpedagógus képesítéssel is rendelkeznek óvodapedagógusaink.

Búzavirág

Búzavirág

Gólyahír

Gólyahír

Hóvirág

Hóvirág

Margaréta

Margaréta

Napraforgó

Napraforgó

Pipacs

Image

Tulipán

Image

Nefelejcs

Nefelejcs
A „Testi, lelki egészség – egészséges környezetben” mottónk szellemében a mozgásszervi elváltozások megelőzése és a szakember által kiszűrt speciális mozgásigényű gyermekek fejlesztése a gyógytestnevelés eszközeivel, a mozgásközpontú fejlesztési lehetőségek kihasználása a gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlődése érdekében és az egészségmegőrzés szokásainak megalapozása a Boldog Óvoda program segítségével.
  • Kiemelt terület óvodánkban a mozgás és a mozgással történő fejlesztés.
  • Lelki egészségük érdekében fokozott figyelmet fordítunk az érzelmi nevelésre. Jelenleg a Boldogóra óvodai program kidolgozása történik az intézményben.
  • A beszédhibás gyermekek logopédiai fejlesztése itt, helyben történik.
  • A nagycsoportosokkal a Pedagógiai Szakszolgálat fejlesztő pedagógusa foglalkozik.
  • Problémák esetén óvodapszichológus is rendelkezésére áll.
  • Tehetség műhelyek működnek: idegen nyelv, zeneovi, mozgás, kognitív (értelmi) fejlesztés témában.
Image

Pedagógiai hitvallásunk:

Humánum

Érzelmi intelligencia – lelki egészség

Testi egészség - a mozgás és a gyógytestnevelés eszközeivel

Szeretetteljes, egészséges környezet

Innováció

Nívós szakmai munka

ELÉRHETŐSÉGE: Ifjúság Utcai Óvoda Hétszínvirág Tagintézménye

4031 Debrecen, Angyalföld tér 4.

E-mail: hetszinvirag@ovoda.debrecen.hu

Tel: 06-52-428-353

Tagintézményvezető: Szabó Erzsébet

 

ALAPÍTVÁNY: Debreceni Hétszínvirág Alapítvány

 Számlaszám: 18875645-1-09

Amennyiben kérdése, észrevétele van óvodánkkal kapcsolatban kérem használja az email küldési lehetőséget.  

© 2024 Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata. Minden jog fenntartva

Search