Kapcsolat

Ifjúság Utcai Óvoda Bajcsy Zsilinszky Utcai Tagintézmény

Címe: 4025 Debrecen, Bajcsy Zsilinszky u. 64.

Telefon: 06-52/532-680, 06-52/532-681, 06-30/46-46-394

,,Számunkra legfontosabb a gyermekek szeretete és megbecsülése. Arra törekszünk, hogy a családdal együttműködve, a gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve, testileg, lelkileg egészséges, mozgást szerető gyermekeket neveljünk.

/részlet óvodánk Küldetésnyilatkozatából/

 

Óvodánk műemlék jellegű épülete külső és belső megjelenésében impozáns.

Intézményünk a város központjában, közlekedési szempontból jól megközelíthető helyen található. Csendes, nyugodt, biztonságos környezetet biztosít a gyermekek számára. Mivel óvodánk frekventált övezetben helyezkedik el, jó lehetőséget biztosít a helyszíni foglalkozások, kirándulások, séták szervezésére.

Image

Csoportjaink

Nyuszi

Nyuszi

Süni

Süni

Hétszínvirág

Hétszínvirág

A csoportszobák, a szociális helyiségek tágasak, otthonosak, tükrözik az óvónők egyéniségét.

Mindhárom csoportunk vegyes korosztályú csoport, ahol lehetőség van a különböző életkorú gyermekek, testvérpárok együttnevelésére, ezért kiemelt szerepet kap az érzelmi, erkölcsi és közösségi nevelés, az egyéni eltéréseket toleráló szocializáció.

 

Valljuk, hogy családias légkörben zökkenőmentesebb a gyermekek beilleszkedése, erős a közösségi szellem, felgyorsul az önállóság kialakulása a differenciált személyiségfejlesztés következtében.

Fontos számunkra a gyermekközpontú, szeretetteljes, befogadó nevelés, a nyugodt légkör, melyben a gyermekek egyéni képességei kibontakozhatnak.

Ehhez jól képzett, gyermek centrikus, kreatív óvodapedagógusok, pedagógiai asszisztens és dajka nénik munkája segíti a gyerekek mindennapjait.

Kiemelt terület számunkra az egészséges életmódra nevelés, a mindennapi aktív mozgás során az egészséges életvitel segítése, életmódbeli szemlélet alakítása, a gyermekek testi-, mentális fejlődésének elősegítése.

Fokozott hangsúlyt fektetünk a nyelvi- kommunikációs képességek alakítására, a nyelv szépségeinek, kifejező erejének megismertetésére, a helyes, értő nyelvhasználatra, mely segíti a biztonságos önkifejezés megalapozását.

A kommunikáció különböző formái áthatják az óvodai tevékenységek egészét, a játékot, mese-vers, ének-zene, énekes játék, tánc, vizuális tevékenység, külső világ tevékeny megismerése, matematikai tapasztalatszerzés.

Image
Image

Udvar

Udvarunk biztonságosan zárt, ligetes-árnyas, sokfajta mozgásra inspiráló játékkal felszerelt. Amikor lehetőségünk van rá, sokat tartózkodunk a szabad levegőn, udvaron. Kötött és kötetlen mozgástevékenységeket biztosítunk a gyermekek számára napi szinten.

Tornaszoba

Tornaszobánk lehetőséget biztosít a prevencióra, felzárkóztatásra és a tehetségek felkutatására, kibontakoztatására. Gazdag eszközkészlettel rendelkezünk, amely segíti a mindennapos mozgástevékenységek biztosítását.

Image

Ünnepek, hagyományőrzés

Fontos számunkra a hagyományok megőrzése, az identitástudat erősítése, a szülőkkel való jó kapcsolat kialakítása, ápolása. Ezek megvalósításához a családokkal közös rendezvényeket, programokat szervezünk:

  • Egészség-hét
  • Szüret, táncház
  • Tök-jó hét
  • Termésszobor készítő verseny
  • Adventi hetek, teadélután
  • Farsang
  • Anyák napja
  • Évzáró, Ballagás
  • Gyermekhét
  • Családi kirándulások

Zöld napok keretében programokat, tevékenységeket szervezünk a gyermekeknek.

Image
Image
Image

Különfoglalakozások

  • Ovi-Foci (Bozsik program)
  • Zeneovi- Néptánc
  • Kézműves műhely
  • Tudorka - Matematikai tehetséggondozás
  • Hittan
  • Angol
  • Mesekuckó

A szülőkkel is folyamatos és jó a kapcsolattartás. A napi információk átadása mellett fogadó óra, szülői értekezlet, nyílt napok és családi rendezvények keretében nyújtunk lehetőséget a gyerekek közös megismerésére, fejlesztésére, problémák megoldására.

Óvodánkban aktív szülői munkaközösség működik. A kezdeményezésükre megalakult a Szigetkék Óvodai Alapítvány. Az alapítvány célja, hogy az óvodában nevelkedő gyerekek oktatáshoz, neveléséhez, képességeik fejlesztéséhez tárgyi és anyagi segítséget nyújtson.

Számlaszám: 11738008-21484573

Elérhetőségeink:

Ifjúság Utcai Óvoda Bajcsy Zsilinszky Utcai Tagintézmény

Címe: 4025 Debrecen, Bajcsy Zsilinszky u. 64.

Telefon: 06-52/532-680, 06-52/532-681, 06-30/46-46-394

Email: bajcsy@ovoda.debrecen.hu

Facebook: Bajcsy Óvoda (https://www.facebook.com/bajcsy.ovoda)

Amennyiben kérdése, észrevétele van óvodánkkal kapcsolatban kérem használja az email küldési lehetőséget.  

© 2024 Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata. Minden jog fenntartva

Search